Продукти в 19 размера Безплатна доставка през Спиди над 40 лв Връщане/рекламация на продукт

Навсякъде по света моделиерите, които създават кройките на изделията, вземат за база мерките на голо тяло на даден човек, например талия 69, ханш 98 и т.н.  Ако задачата е да се изработи пола, то се прави основна конструктивна база по тези мерки, като се спазват определени правила,  след което се моделира самата пола.  Например ,сваля се талията 3 см по-надолу, тъй като почти никой не носи вече поли точно на талията си. В резултат на тази малка промяна обаче, се получава промяна на мерките на готовото изделие -  новата пола вече има по-къса дължина с 3 см, но има и по-голяма талия от зададената физиологична. Може моделиера да реши полата  да е с разкрояване – тогава обиколката на ханша на готовото изделие ще е доста по-голяма от тази на фигурата за която е предназначено изделието.

Разгледано по този начин можем да обобщим, че едно и също изделие (примерно пола) в един и същи размер може да има различни обмерни данни в готовия си вид в зависимост от силуета, който е заложил моделиера, материите, от които е изработено и редица други фактори.

Именно поради този факт всички производители работят с ТАБЛИЦИ с обмерни данни на фигурите , които са водещи за определяне на точен размер , тъй като са постоянни величини.

Всяко посочване на мерките в обиколка на готовото изделие може да се окаже изключително подвеждаща информация за това  дали ще ви стане дадена дреха и по какъв начин ще стои.