Таблица с размери Безплатна доставка над 60 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт
Трикове за дрехи и обувки

И този път Ефреа реши да те запознае с няколко лесни и практични съвета, с които ежедневието ти да стане още по-цветно и забавно и да имаш време за приключения в Чудния свят на efrea. Доколко са ефективни, ще очакваме от вас, нашите читатели, да споделите своя опит.

Не всичките панталони в гардероба ви са тип скини? Или са с прекалено широки крачоли в долната си част? Няма как да ги вкарате във високите си ботуши? Има решение. Подгънете ги внимателно както е показано на снимката. После странично ги сгънете и обуйте ¾ чорап, който да поддържа сгънатия крачол. Готово! Вече можете спокойно да обуете високите си дамски ботуши дори и с панталон с широки крачоли.

За високи ботуши подгънете крачолите на широките панталони по този начин. Обуйте чорапи, за да придържате и без проблем закопчейте високите до колене ботуши

Имате тесни панталони или дънки и се притеснявате в един момент ципът да не ви изиграе лоша шега? И за това има решение. Нужна ви е само халкичката от ключодържател, която да закачите на копчето отвътре както е показано на снимките. Можете да използвате и тънка гривничка, ластиче или шнурче.

Използвайте халката на ключодържател за лесно решение със смъкващия се цип.

За справяне с неприятния проблем с падащия надолу цип можете да използвате и тънка гривничка, ластиче или шнурче.Ако го съобразите с цвета на дрехата си това решение може да се окаже почти незабележимо. При леко наддаване на обиколката на талията може да не местите копчето, а временно да използвате този начин за закопчаване. Подходящо е също и при начална бременност.
 
 
Да се окажете със залепена дъвка на любима дреха – крайно неприятно. Но и за решаването на този проблем има бързо решение. Просто вземете кубче лед и натъркайте. Важно е да изстудите самата дъвка и тя да се втвърди. После изстържете с нож и готово.
Почистете залепената дъвка от дрехите си с помощта на кубче лед.

Въпреки че на рекламите не оставaт бели следи по дрехите от дезодоранти, в реалния живот не винаги е така. В такива случаи от помощ идват мокрите кърпички. Използвани най-често за хигиена на бебета, те съдържат почистващи съставки без алкохол. Така можете да сте сигурни, че цветовете ще останат същите. Досадните бели линии, получили се при обличането в досег с тялото ще изчезнат.

Решете лесно проблема с белите следи от дезодорант като ги почистите с мокри кърпички за бебе.

Сигурно знаете, че с лак за нокти можете да спрете издължаването на появилата се бримка на чорапогащника. Но защо не се опитате да предотвратите пускането на бримки? Напръскайте с лак за коса дамския чорапогащник. Това ще даде повече устойчивост срещу накъсване, без да се губи еластичността. Наблегнете на специфични места като мястото на досег с обувки, дрехи, колене и пр. Можете да напръскате преди обуване, а също и директно върху краката си.

Напръскайте със спрей за коса дамския чорапогащник, за да добие повече здравинаКупили сте си елегантни обувки с висок ток. Но предната част е прекалено изострена и веднага знаете, че няма да мине без неприятните болки, пришки и дори кръв. Как да разширите обувките за специалния повод, без да се налага да ги разтъпквате с часове вкъщи? Начин разбира се има. Твърдата стегната кожа може да се отпусне след като сложите в нея торбички с лед. За целта намерете торбички, които в горната си част се закопчават. Напълнете ги с вода до половината, премахнете излишния въздух. После сложете обувките, заедно с торбичките във фризера за няколко часа. Ако е нужно повторете процедурата.

Начин лесно да разширите обувките като сложите в тях торбички пълни с вода и после заедно ги поставите за няколко часа във фризера
 
Ако имате високи ботуши до коленете и се чудите как да запазите формата им и горната част да не увисва безпомощно може във вътрешността да сложите стари списания. Навийте на руло и поставете вътре в ботушите.
 
Запазете формата на високите ботуши с поставянето на навити списания вътре.
 

 И отново полезен съвет, свързан с обувките. Ако имате платнени обувки, които пропускат вода при дъжд или при стъпване в локва има начин да решите лесно и този проблем. За целта ви е нужен само малко пчелен восък. Натъркайте внимателно обувките. Ще забележите как восъкът оставя белезникави следи. После с помощта на сешоар го загрейте и готово. Восъкът ще образува тънък предпазен филм, който ще отблъсква водата. Не забравяйте и проблемни участъци като ципове, катарами, съединяване с подметката. Обърнете особено внимание на шевовете – през малките дупчици на конците влиза най-много вода.

Направете любимите си платнени обувки водонепропускливи с помощта на пчелен восък.

Отново грижа за обувките, но този път за почистване на светлите подметки. Подходящо е както за обувки тип платненки, така и за елегантни обувки на високи светли платформи. Често в предната част се образуват неприятни сиви петна. Смесете в купа прах за пране и сода за хляб. С помощта на стара четка за зъби намажете сместта на проблемните места. А след това избършете. Ще забележите видима промяна.

Как лесно да почистите белите подметки на обувките

 

Развихрете фантазията си и вържете колана си по различни начини, като го оформите като своеобразен моден акцент.

Различни варианти за аранжиране на колан
В блога на efrea.com  ще намерите още полезни съвети

Пране на дрехи с деликатни материи. Прочети съветите на efrea - български производител на дамски дрехи
 Кожата е винаги на мода. Разбери от Efrea - български производител на дамски дрехи как да се грижиш за кожените дрехи.
Денимът е обичана и популярна материя. Ефреа е български производител на дамски дрехи и в тази публикация ти дава полезни съвети как да поддържаш дънковите си облекла.Полезни съвети как да перем дрехите си, за да запазим цветовете им, как да не оцветим другото пране, как да ги сушим. Ефреа е български производител на дамски дрехи и онлайн магазин и проучи някои от начините за поддържане на добрия вид на дрехите. Следвай съветите на efrea.com и бъди винаги в крак с модата