Таблица с размери Безплатна доставка над 60 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт
Грижа за ленените дрехи

Безспорно една от най-предпочитаните материи през топлите месеци е ленът. Това е материя, която от хиляди години е поставена на почит. Естествените влакна, от които е направен ленът го прави по-здрава и плътна тъкан дори от памука. Често ленените багрила са смесвани с други материали, което оказва влияние върху грижата, която изискват тези дрехи. Ето защо Ефреа ще ви даде няколко съвета за това какви грижи да полагате за ленените си дрехи. 

Пране 

1.Първото и основно правило е винаги да проверявате инструкциите на етикета на дрехата. Въпреки че много от тях могат да се перат в пералнята, има и дрехи, които са с по-специфични шевове или в комбинация с други материи и изискват по-голямо внимание.  
 
2. Ако перете в пералнята:

- Използвайте възможно най-деликатната програма, като температурата трябва да е до 60 градуса.

- Не перете наведнъж много дрехи заедно с лененото си облекло, защото то трябва да се движи по-свободно, в противен случай рискувате да се получи усукване и дрехата да си промени формата.

- Програмата за половин пране и накисването преди това намаляват намачкването.

-Не забравяйте да обърнете внимание на дрехите, които ще перете заедно с ленените си – съобразете материите и цветовете. 
 Перете ленените дрехи на указаната температура на етикета. Ефреа е български производител на рокли, панталони, сака, блузи - модерна дамска мода и в нашия блог ще намерите много полезни съвети как да се грижите за дрехите си.

3. Прането на ръка се препоръчва за дрехи, които не са силно замърсени. Разбира се има и няколко правила при прането на ръка на лен.

- Внимавайте с движенията – не търкай прекалено силно, не усуквайте и не мачкайте дрехата.

- Използвайте хладка вода, а не студена или прекалено топла.

- Използвайте мек препарат и се уверете, че сте изплакнали добре дрехата. 

В онлайн магазин за дамски дрехи efrea.com можете да намерите ленени дрехи за лятото - ленени панталони, ленени поли, рокли от лен, дамски сака от лен и пр. заредете се с много нови и модерни дрехи за лято 2016.

Сушене

1. Възможно е сушенето и в сушилня, но не забравяйте да използвате по-ниска температура и да извадите дрехата, докато е все още леко влажна. 

2. Когато простирате изпъвайте максимално ленената си дрешка и имайте предвид, че щипките за простиране могат да деформират материята, затова внимавайте.

Ефреа е български производител на дамска мода. В нашия online магазин ще намерите различни ленени дрехи. Ефреа събра полезни съвети как да се грижиш за дрехите си от ленена материя.

Гладене

Всички сме наясно колко лесно се мачка и колко трудно се глади ленът. Ето няколко стъпки, с които ще улесните гладенето на ленените си дрехи. 

1. Настройте ютията на най-високата температура.

2. Най-добрият начин за гладене е винаги с обърната на обратно дреха – ленените облекла не правят изключение. С това предпазвате дрехата от избледняване на цветовете.

3. Следващата стъпка е да напръскате дрехата с вода, както вече отбелязахме ленените дрехи трябва да се гладят, докато са влажни. По този начин справянето, дори с упоритите гънки, е по-лесно.

4. Използвайте пара, това също ще улесни гладенето. Ако гладите риза започнете от яката и продължете с джобовете и ръкавите като използвате лек натиск. Следвайте линиите и шева на дрехата.

5. След като изгладите дрехата я оставете за поне 5 минути на дъската, докато изстине, в противен случай рискувате отново бързо намачкване.

6. За ленените дрехи препоръчваме подплатени закачалки, те предпазват от намачкване или деформиране.

Указания от efrea как да гладите дрехите от лен.

 

Лятото наближава и е по-добре да знаете как да се грижете правилно за дрехите си от лен. Както разбрахте това е материя, която изисква по-специфични грижи. Обърнете внимание на съветите на Ефреа и няма да ви бъде трудно да поддържате в съвършен вид ленените си дрехи.

 Виж и останалите полезни съвети от Ефреа в грижата за твоите дрехи. 

Кожата е винаги на мода. Разбери от Efrea - български производител на дамски дрехи как да се грижиш за кожените дрехи. Трикове за по-лесно гладене от Efrea - български производител на дамски дрехи. Виж още полезни съвети как да поддържаш дрехите си в нашия блогДенимът е обичана и популярна материя. Ефреа е български производител на дамски дрехи и в тази публикация ти дава полезни съвети как да поддържаш дънковите си облекла.

Полезни съвети как да перем дрехите си, за да запазим цветовете им, как да не оцветим другото пране, как да ги сушим. Ефреа е български производител на дамски дрехи и онлайн магазин и проучи някои от начините за поддържане на добрия вид на дрехите. Следвай съветите на efrea.com и бъди винаги в крак с модата