Таблица с размери Безплатна доставка над 60 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт
Кой е правилният начин за пране на деним?

 

Денимът е една от най-популярните материи. Едва ли има човек, който да няма поне един чифт дънки в гардероба си. И въпреки голямото разпространение на денима, той се оказва не толкова лесен за поддръжка.

Денимът много често изпуска боя и това води до избледняване на дрехите ви и до оцветяването на други.  Затова е желателно да перете дънковите си дрехи отделно от останалите. Друг недостатък на тази материя е, че след пране се свива.

Ефреа е подготвила няколко съвета как да перете дрехите си от деним, така че да изглеждат добре и да са ви удобни по-дълго време.

Първи метод

1. Професионалисти съветват да перем денима в пералнята, но на възможно най-деликатната програма. Така ще увеличите живота на дрехите си. 

 Ефреа е българска шивашка фирма, която произвежда модерни дамски дрехи и ги продава онлайн в сайта си efrea.com. Прочети съветите за пране на дрехи от дънкова материя

2. Използвайте прах за пране, който не образува много пяна и е по-мек. В никакъв случай не използвайте белина или какъвто и да било друг препарат, който съдържа белина. Може да използвате омекотител, ако искате дрехите ви да са малко по-меки.

Използвай качествен прах за пране и не употребявай белина при пране на дрехи от деним. Виж още полезни съвети и хитринки в блога на efrea.com

3. Когато перете деним никога не използвайте гореща вода, тя ще доведе до избеляване на цвета, особено ако става въпрос за тъмен деним, освен това ще свие дрехите ви. Хладката вода е най-подходяща за тази материя.

Не използвай гореща вода при пране на дрехи от деним, те може да избелеят и да се свият прекалено много

4. Винаги, когато перете деним обръщайте дрехите си наобратно. И не забравяйте да закопчаете всички ципове и копчета, в противен случай рискувате те да деформират плата.

Полезни съвети от efrea,com - когато перете дънките си или дънковите си якета ги обръщайте наопаки, закопчейте циповете и копчетата им

5. Дрехите от деним е желателно да се перат самостоятелно или с други дрехи със сходни цветове. 

Тъй като изпускат цвят и могат да боядисат другите дрехи в пералнята , за първите няколко пранета перете дрехите от деним с такива с подобни цветове

Втори метод

1.Пране на ръка. Този метод предпазва денима от избеляване и от деформиране.

2.Сложете студена или хладка вода в леген заедно с щадящ цветовете препарат.
 
 3.Оставете дрехата в легена за около 45 минути, след което я изплакнете и прострете.
Можете да перете дънковите облекла и на ръка. Така те ще запазят по-дълго цвета си
 

4. Ако дрехата ви има малко петно не е необходимо да я перете цялата, достатъчни са само вода и мека гъба или кърпа. Внимавайте много с препарата, защото рискувате само на определеното място да се получи избледнял участък.

Научете как да почистите петно на дрехата си от дънкова материя /деним/

 

5. Ако пък дрехата ви от деним е вмирисана от цигарен дим например, отново не е необходимо да я перете, достатъчно е да я оставите навън на простира за 24 часа и тя ще се проветри напълно. Можете да използвате и ароматизиращи спрейове за дрехи.

Полезни съвети от EFREA - сушене на дрехи от деним

За сушенето

1.В никакъв случай не сушете деним в сушилня, това също ще доведе до свиване на дрехата и до избледняване на цветовете. Ако все пак решите да ги изсушите по този начин изберете най-ниската температура и не ги оставяйте до край да изсъхнат, докато са леко влажни по-добре ги оставете да изсъхнат на простира.

2. Най-добрият вариант е да прострете  денима навън през нощта. 

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ от efrea.com - не използвайте сушилня за дрехи от деним

Основно правило за денима е да не се пере често, а само при необходимост. Професионалистите съветват денима да се пере само няколко пъти годишно – на всеки два до шест месеца, в противен случай той се износва за много кратко време. Разбира се това зависи от периода на използване.

Денимът също изисква определени грижи, но с тези няколко съвета ще увеличите неговия живот, защото грижата за дрехите е грижа за самите нас, за нашия външен вид и самочувствие. 

Вижте и другите ни полезни съвети за пране на дрехи:

Полезни съвети как да перем дрехите си, за да запазим цветовете им, как да не оцветим другото пране, как да ги сушим. Ефреа е български производител на дамски дрехи и онлайн магазин и проучи някои от начините за поддържане на добрия вид на дрехите. Следвай съветите на efrea.com и бъди винаги в крак с модата

Кожата е винаги на мода. Разбери от Efrea - български производител на дамски дрехи как да се грижиш за кожените дрехи. Или вижте какви са последните модни тенденции в блога на efrea.