Таблица с размери Безплатна доставка над 100 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ

Ето символите на някои от най-популярните цветя.

Резултат с изображение за виолетка

Виолетката – нежна и искрена обич

Маргаритка – вечна любов, чистота, скромността ,невинност, предана любов

Резултат с изображение за орхидея

Орхидея – любов и рядка красота,  изисканост, красива жена, китайски символ за много деца 

Роза – щастлива любов, романтика, красота и съвършенство.

Горската теменужка е символ на скромност, свенливост, живот и щастие

Теменужка – скромност, свенливост; това е символът на живота и щастието. Хората, които предпочитат теменужките, са способни на чисти чувства във всяка възраст.

 

БАГРИТЕ НА ЦВЕТЯТА - значение

Розов цвят – знак за любов           

Червен – огън и страст

Жълтият – се асоциира със слънцето, подобрява настроението, носи радост и топлина, той е цветът на общуването, активността и откритостта.       

Светлосин – вяра       

Зелен – надежда      

Син – вярност  

Лилав – покорност   

Виолетов – приятелство   

Оранжев – гордост     

Прасковен – непретенциозност

Още:

Едно скорошно поведенческо изследване на американски психолози потвърждава това, което древните източни традиции отдавна знаят: цветята влияят на настроенията, чувствата и енергията на хората, около тях. Резултатите от това проучване доказват три основни неща, че:

1.Цветята ни правят по-отзивчиви. Участниците в изследването, които живеели в присъствието на цветя, почувствали промяна в отношението си към близките хора: те станали по – разбиращи и търпеливи с тях и общували по – често помежду си.

2.Цветята прогонват тревогите. Като цяло хората, които имали възможност да бъдат около  цветя през целия ден, се чувствали по – спокойни и изпитвали по – малко негативни емоции и стрес.

3.Цветята носят енергия и усещане за щастие. Онези от участниците, които имали цветя на работа или у дома, съобщавали, че са станали по – доволни от ежедневието си и че са изпълнени с енергия.

Но как можем да си обясним позитивните промени, които настъпват в нас, когато се любуваме на цветята? Известно е, че те ни действат терапевтично със своите красиви цветове и приятни аромати. Но чудото на цветята се състои в нещо много по – незабележимо. Холистичните теории смятат, че както всяко живо същество, така и цветята притежават естествена енергия, излъчваща лечебни вибрации. Още древните китайци пишат за силата (ци), криеща се в растенията.