Таблица с размери Безплатна доставка над 60 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ

Цветовете всъщност имат далеч по-голямо значение в нашия живот, отколкото ние смятаме. Когато в ежедневието говорим за черно-бяло и цветно, забравяме че черното, бялото и всички сиви тонове, лежащи помежду им, са също цветове. На специализиран език те са отбелязани като ахроматични и са противопоставени на хроматичните цветове.

Установяването на разлика между отделните цветови възприятия зависи винаги от светлината.

Науката, която изучава цветовете се нарича колориметрия.

Ние правим всичко възможно цветовете на продуктите, показани на сайта, да са максимално близо до реалният цвят, но не бива да се забравя, че все пак това са фотографии.

Няколко са факторите, които могат да повлияят върху точното възприемане на цвета.

Един от тях е свойството за светопоглъщане и светоотражение на самите цветове. Работим в затворена среда, с контролирана светлина доколкото е възможно това, но това не е гаранция, че ако един и същи продукт бъде заснет няколко пъти, в няколко различни позиции, в няколко различни дни (не бива да забравяме и естественната светлина ), той ще изглежда абсолютно индентично на всички кадри. Опитайте да поносите една дреха на няколко различни осветления – на тъмно, на дневна светлина, на изкуствена светлина. Ще установите колко различна изглежда тя във всяка една среда.

Друг фактор е и цветоусещането на всеки от нас. Доказано е, че човешкото око възприема цветовете по различен начин при различните хора.

Да вземем под внимание и цветното възпроизвеждане на вашия компютър или мобилно устройство – техническите характеристики на всеки монитор са различни, чувствителността им към цветовете също.

Именно поради всички изброени до тук възможни причини за разминаване между очакванията ви за цвят и релания такъв на получения продукт се стараем максимално добре да описваме всеки един продукт, както и да сме максимално близо до реалността на снимките, с които го представяме.