Таблица с размери Безплатна доставка над 100 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ
Как да се грижим за кожените си дрехи

 Кожените дрехи освен, че са модерни, са и скъпи, а освен това и няма как да не се замърсяват. Кожата е деликатна материя, която изисква по-специални грижи. Ефреа се погрижи да събере най-качествените съвети, които ще ти бъдат наистина от полза в грижата за твоите кожени дрехи.

Първото и най-основно правило, което важи за всяка една дреха е да обръщаш внимание на етикета. Там ще откриеш информация за това каква температура и какви препарати трябва да използваш при прането. 

 Ефреа се погрижи да събере най-качествените съвети, които ще ти бъдат наистина от полза в грижата за твоите кожени дрехи.

1. Единият от вариантите да почистваш кожените си дрехи е като използваш влажна кърпа. Повечето замърсявания успяват по този начин да се отстранят, но отново бъди внимателна, защото има опасност при прекалено търкане да изсветлее или потъмнее материята.

Полезни съвети от efrea - Единият от вариантите да почистваш кожените си дрехи е като използваш влажна кърпа

2. Добър вариант е и използването на спрей за премахване на петна. Напръскай петното и с мека кърпа го почисти.

Избягвай грубите кърпи или гъби, които биха надраскали кожата.

Ефреа е български производител на дамска мода и съветва да почистваш петната по кожените дрехи със спрей за петна

3. Още един метод за почистване на кожените дрехи е с помощта на зехтин.

  - Използвай мека кърпа потопена обилно в зехтин.

  - Внимателно изтъркай петното

  - Вземи чиста кърпа и довърши почистването с бял оцет.

  - Накрая избърши с чиста кърпа.

  - След това остави дрехата да изсъхне

Ефреа съветва - можеш да използваш зехтин и оцет за почистване на дрехи от кожа

4. Друг метод за пране на кожени дрехи е този на ръка с хладка вода и щадящ течен перилен препарат. Тези препарати не съдържат вредни химикали.

Добре е първо да тестваш водата като накиснеш съвсем малка част от дрехата в хладка вода с няколко капки от препарата. След това с кръгови движения внимателно премахни петното. Накрая остави дрехата да изсъхне.

Полезни съвети от efrea.com - Друг метод за пране на кожени дрехи е този на ръка с хладка вода и щадящ течен перилен препарат

И така същинското пране на ръка на кожена дреха се случва по следния начин: 

- Напълни леген с хладка вода и добави перилния препарат като го оставиш за около минута да се смеси добре с водата.

- Потопи дрехата във водата и започни внимателно да търкаш, за това са необходими не повече от 5 минути. За по-сериозни петна използвай мека кърпа или четка.

- След това остави дрехата да се накисне за около 10 минути.

- Как да изплакнеш кожената си дреха: напълни друг леген с вода, постави дрехата там и  започни да я изплакваш. Това трябва да ти отнеме не повече от 2-3 минути.

- Извади дрехата и я остави да изсъхне на закачалка на сенчесто място.

 

 5. Разбира се съществува и вариант за пране на кожените дрехи в пералнята. Но този метод те съветваме да го изпиташ с не много скъпи дрехи.

- Постави две супени лъжици перилен препарат в пералнята.

- Закопчай всички ципове и копчета. Ако дрехата е с джобове ги извади навън. Постави  дрехата в пералнята заедно с други тъмни дрехи.

- Настрой пералнята на най-ниската температура и на най-щадящата и кратка програма.

- Последната стъпка е сушенето. Най-добрият вариант за сушене на кожени дрехи е на закачалка в хладно помещение. 

Няколко полезни съвета от Ефреа как да переш кожените дрехи в пералнята

6. Съживяване на старите кожени дрехи. Ако много си обичаш някоя стара кожена дрешка има безотказан метод, с който можеш да подобриш нейният вид и отново да си я носиш. Ето как:

- В малък съд смеси 1 част винен оцет с 3 части варено ленено масло.

- Потопи чиста мека кърпа в разтвора и започни внимателно да втриваш от сместа във всички области, които изглеждат сухи.

- След това избърши със суха кърпа, но не прекалено. Разтворът е добре да остане върху дрехата, за да може да попие в кожата. 

Можеш да върнеш блясъка на кожените дрехи с винен оцет и ленено масло

Не подценявай кожата като материя, защото освен скъпа, тя е и много деликатна и към нея трябва да подхождаш с много внимание.

С тези няколко трика кожените ти дрехи ще изглеждат по-дълго време като нови.  А вече знаеш и как да съживиш любимата си стара кожена дрешка.

Не знаеш как да се грижиш за други по-специфични материи – Ефреа вече се е погрижила да те запознае  в своя БЛОГ с някои специфики в грижата за твоите дрехи.