Продукти в 19 размера Безплатна доставка през Спиди над 40 лв Връщане/рекламация на продукт
10 упражнения за вкъщи през зимата (+видео)

 

Празниците отминават, а навън е студено и единственото ви желание е да се сгушите на топло в уютния си дом. Това обаче понякога води до нездравословно увеличение на теглото. А след това в началото на пролетта до желание да изпробвате редица диети, които гръмко декларират, че можете да отслабнете 10 кг … за 5 дни например. За да не пробвате опасни за здравето ви неща, е нужно да положите малко усилия, но да бъдете постоянни.

Някои от основните предимства на физическите упражнения са:

- Избягвате плавното, но постоянно увеличение на излишни килограми. Ако искате да отслабнете трябва да извършвате енергични упражнения, които ще ускорят пулса ви от 30 до 60 минути, 3-5 пъти седмично.

- Упражненията ще подобрят цялостно стойката на тялото ви и ще ви помогнат да бъдете по-самоуверени, да се чувствате не само по-здрави, но и по-красиви. Помните ли още онези къси панталонки, които носехте с удоволствие лятото? Можете да се пробвате да ги обуете и през зимата, за да видите как изглеждате с тях днес и дали можете да ги закопчеете.

-  При тренировка се отделят редица хормони, които влияят за подобрение на настроението.

- Детоксикация на целия организъм. В празнични периоди често се прекалява с количествата консумирана храна. Тогава на помощ идват упражненията, които подпомагат изчистването на отпадните продукти, тъй като кръвопотока към черния дроб се засилва.

-  Подобряване на имунитета благодарение на лимфата и сърдечно-съдовата циркулация.

А ето идеи за няколко упражнения и активности:

1.Въже за скачане

Може би си мислите, че това е упражнение за деца, но в днешния забързан свят скачането на въже ви позволява да си спестите ходенето до фитнес зала, а също и инвестицията в скъпи уреди и специализирано оборудване. Поради малките си размери можете да вземете въжето практически навсякъде. Стига да имате желание да тренирате. Ако сте упорити и последователни резултатите няма да закъснеят. А ето и кратко видео със съвети за начинаещи: 


2. Упражнения по стълбите

Това е отново упражнение, което не изисква скъпа екипировка. Можете да използвате стълбите. Ето идеи във видеото. 

Ако нямате възможност да правите подобни упражнения, може да използвате по-дебела книга или дори нисък стол и дори докато гледате телевизия да правите подобни упражнения. Това няма да ви накара да се изпотите и да отслабнете, но ще ви държи в кондиция.

3. Планк

Добило популярност упражнение, което в зависимост помага за заякването на коремните мускули. С течение на времето ще можете да издържите все повече време в тази позиция. Отново не ви е нужна никаква специална екипировка. 


4. Прикляквания напред с единия крак

Това е много ефективно упражнение не само за оформяне на бедрата, но и за задните части. Във видеото е показано как точно да го правите.

За да стане още по-интересно можете по този начин да се придвижвате в коридора от стая до стая или целенасочено да си поставите за цел да направите определен брой обиколки на коридора по този начин. Когато започне да ви се струва прекалено лесно можете да държите леки тежести в ръцете си.

5. Трениране с тежести

Ако не ви се дават пари за закупуване на тежести пак можете да тренирате с нулев бюджет стига да имате мотивация. За целта са нужни 2 бутилки от минерална вода. Залагайте на повторенията. С течение на времето може да увеличите обема на бутилките.

6. Коленете високо

Упражненията, при които коленете са в по-висока от обикновеното позиция са полезни както за бедрата и глезените, така и за коремната област. Има различни разновидности. Отново нямате нужда от скъпо оборудване. Нужно ви е единствено място за практикуване и мотивация.

7. Подскоци Jumping Jack

Това е прекрасна кардио тренировка, с помощта на която можете да изгорите доста калории. Докато вървят рекламите по телевизията, или имате малко свободно време, направете серия от тези подскоци, за да се чувствате добре и във форма.

8. Клекове

Сред топ ползите от клековете са, че с тяхна помощ се изграждат мускулите в цялото тяло. От друга страна освен, че получавате повече мускулна сила топите мазнини. Силните крака са жизненоважни в напреднала възраст, когато броят на фрактурите на долните крайници нараства.

 

9. Повдигане на таза от легнало положение.

Полезно упражнение както за областта около тазобедрените стави и самото седалище, така и за корема и бедрата. Освен че мускулите стават по-силни, се горят и мазнини в проблемни за дамите области.

10. Упражнение за стягане и повдигане на бюста.

След упражняване на гръдните мускули постепенно се увеличава и самата гръдна обиколка. Упражнението не е трудно, не изисква нищо повече от една стена, на която да се подпрете. 

Има хиляди упражнения, които можете да намерите в глобалната мрежа. Независимо от сезона можете да поддържате формата си дори и вкъщи, дори и без никаква по-специална екипировка или скъпи фитнес уреди. Нужна е единствено силна мотивация и постоянство и резултатите няма да закъснеят. А дотогава... 

Вижте още статии в блога на efrea.com