Таблица с размери Безплатна доставка над 60 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт
Как да перем деликатните материи

 

Със сигурност всяка жена има в своя гардероб поне една дреха изработена от деликатна материя и вероятно не знае точно как  да се грижи за нея, особено що се отнася до прането. Ето защо много от нас предпочитат да изберат сигурния вариант, като перат дрехите от деликатни тъкани на ръка. Но всъщност има трикове, с които прането на фини материи в пералнята може да не ги увреди. Ефреа е подготвила няколко полезни съвета, с които ще си улесниш грижата за тези дрехи.

1.Разбери каква е материята. Различните материи понякога се нуждаят от различна грижа. Но ако все пак се съмняваш в някоя тъкан най-доброто решение е да я изпереш с деликатните материи. По-добре да бъдеш внимателна, отколкото да съсипеш красивата си дреха.

Дрехите с пайети, мъниста, панделки и други подобни декорации се считат за деликатни. Кашмирът и тънкото плетиво също се причисляват към деликатните тъкани, но е желателно да се перат отделно от други по-фини материи. Трябва да внимаваш също с копринените си дрехи, а също така и със сутиените си. 

Полагай специфични грижи за дрехите от деликатни материи, Виж съветите на efrea - български производител на дамски дрехи

2. Сортирай дрехите по цветове – така ще ги предпазиш от боядисване. Една от материите, която не изпуска боя е дантелата, но тя също може да се боядиса от други тъкани. Не е проблем да переш заедно черна и бяла дантела, но не и бяла дантела с червена памучна дреха, например. Можеш да сортираш дрехите си на три отделни части: 

- тъмно пране, което да включва тъмно синьо, сиво и черно;

- светлото ти пране може да включва жълти, светло сиви, светло сини, зелени и бели дрехи

- червено пране – тук можеш да причислиш червените, лилавите и розовите дрехи. 

 Разделете дрехите според цветовете им

 3. Увери се, че пералнята ти е настроена правилно. Когато переш деликатни материи винаги трябва да избираш щадяща програма.

изберете правилната температура за пране на деликатни тъкани

4. Избирай щадящи материята перилни препарати и по възможност по-натурални, така ще предпазиш дрехите си от евентуални петна от самия препарат, ако не се е изплакнал достатъчно добре.

Избирай щадящи материята перилни препарати

5.  Ако нямаш достатъчно доверие на пералнята си можеш да премахнеш единични петна с помощта на препарат. Напръскай петното, втрий препарата в самата дреха и изчакай 5 минути, след което изплакни. 

 Напръскай петната по дрехите от деликатни материи с препарат за отстраняване на петна. Виж още съвети как да се грижиш за дамските си дрехи в блога на efrea - български производител на дамски дрехи

6. Винаги изсушавай дрехите си изработени от деликатна материя на простира или изпънати на друго място, освен ако сушилнята ти има деликатна програма.

начин за сушене на дрехи 

Както разбра деликатните тъкани изискват по-специално внимание. Правилната грижа ще съхрани дрехите ти за по-дълго време. Довери се на тези няколко съвета и забрави за прането на ръка и за съсипаните материи.

Виж още от полезните съвети на Ефреа ето тук

Efrea е български производител на дамски дрехи и онлайн магазин. В блога на efrea ще намерите много полезни съвети как да се грижите за дрехите си - как да ги перете, гладите, сушите според материята им - деним, кожа, лен и пр.Кожата е винаги на мода. Разбери от Efrea - български производител на дамски дрехи как да се грижиш за кожените дрехи. Денимът е обичана и популярна материя. Ефреа е български производител на дамски дрехи и в тази публикация ти дава полезни съвети как да поддържаш дънковите си облекла.Как да се грижим за белите дрехи? Ефреа е български производител на дамски дрехи и те съветва как да задържиш снежно белия цвят на белите рокли, бели блузи, бели ризи, бели поли, бели панталони