Таблица с размери Безплатна доставка над 100 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ
Модни тенденции 2016 с астролога Марги Паскалева

 

Накратко за автора и фен на Ефреа – Марги Паскалева

Представяме ви Маргарита Паскалева, астролог и верен фен на Efrea с нейната астрологична прогноза за модните тенденции за 2016 година.

Марги е родена и живее в София със семейството си. С полученото медицинско образование в Медицински университет тя дълги години работи в сферата на здравеопазването. През 2001 година завършва магистратура по специалността "Мениджмънт на социалните дейности" в Софийски университет и известно време работи и в социалната сфера. През 2007 г. Марги се отдава на най-голямата си страст и любов – астрологията, която преди това изучава цели 18 години. През 2014 година издава първата си книга - „Астрология и професионална ориентация“, а през 2015 и 2016 издава книги с годишни хороскопи. Даването на алтернатива и надежда на хората са смисъл на целия ѝ живот. Не спира да вярва в доброто и смята, че когато една врата се затвори, се отварят много други и то по-големи. 

Марги Паскалева е редовен клиент и фен на онлайн магазин Ефреаблог на Марги Паскалева

 2016 година е под управлението на планетата Марс и в тази връзка най-модни са удобните и тип спортно-елегантни модели в облеклото на дамите, подчертаващи женствеността и сексапила. 

 

Хитът на годината са всички нюанси на червения, гълъбовия и черния цвят. 

 
 

 

Водещ е пънк стила - символ на желанието да се отхвърлят авторитетните и по-силните. В годината на Марс жените все по-често ще демонстрират своята независимост чрез облеклото, обличайки се предизвикателно или "по мъжки". Но нека не е прекалено, тъй като това плаши болшинството мъже и все по-често твърде независимите жени се чувстват самотни. Желателно е нежният пол наблегне на удобството, женствеността и сексапила в облеклото и аксесоарите в ежедневието си.

 

Новите и смели решения също са интересни - асиметрични поли и рокли, плисета, кожени дрехи и кожа в съчетание с други платове, елегантни бродерии, флорални мотиви, съчетаване на крайно различни като състав платове, всякакви нестандартни и шокиращи модели дрехи, обувки и аксесоари. 

 

Разбира се, невъзможно е да се ограничим само с червени или черни цветове. Меките и топли цветове внасят елегантност и стил през пролетта и лятото - рокли, поли и блузи с къдрички или бели якички от къси до най-дълги. Но основното и запомнящото се през годината са кожените дрехи и аксесоари. Пелерината е една изключително удобна, даваща свобода на движенията, която също е много актуална връхна дреха. 

 

 Модни са всякакви прически с обем, със заоблена форма, небрежно разрошени, тип момчешки, изразяващи индивидуалността на жената и лесно оформящи се. Като цветове, разбира се, най-модни са черните и червените коси във всякакви нюанси - от огнено червена, ягодово руса до медна. Няма да караме една заклета блондинка, разбира се, да промени цвета на косата си в черен, но тези, които се доближават като желание и усещане, могат да предприемат една промяна в цвета на косата си. Действа стимулиращо и зареждащо. При официални поводи по-актуални са прическите на кок, сплетени на плитка, вълнообразни или по-къдрави, както и крайно пригладени. Както се казва, на кой както му харесва, стига да е секси и неповторимо. 

 
Камъните, които носят късмет тази година, са червените и черните - рубин, яспис, авантюрин, тюркоаз, оникс, меланит и пироп като разновидности на граната и всякакви други черни и червени камъни. Всички те зареждат с енергия и сила, повишават сексуалността и борбеността. Изграждат самоувереност у хората. Но силните и енергични личности не бива да носят дълго време бижута с такива камъни, защото могат да станат твърде възбудими, нервни и агресивни. Червеният авантюрин има силата да лекува репродуктивната система и оказва положително влияние върху мозъчната дейност - свързва се с коренната и пъпната чакри.  
•Ониксът, например, има свойството да потиска сексуалните импулси. Може да бъде полезен при твърде динамични хора, защото внася успокоение, стабилизира физическото и емоционално състояние след силно натоварване при спортисти или след преживян стрес. Увеличава интуицията и е полезен за по-непостоянни личности. В древността е използван за защита от черна магия. 
 Ониксът и неговите качества според астролог и редовен клиент на Ефреа
 
Червеният яспис зарежда с енергичност и жизненост, балансира всички чакри и стабилизира енергийните полета. В древността е предпазвал от отрова и е използван за лечение на треска. Камъкът е подходящ за подобряване на концентрацията, за укрепване на сухожилията и захранване на клетките. За жените ясписът е изключително полезен, тъй като помага за регулиране на менструалния цикъл. 
 Червеното е модерно през 2016 изберете дори и за бижутата си
 
Рубинът е един от най-добрите скъпоценни камъни за накити и бижута. Той е бил любим камък на благородниците в древността, тъй като им помагал в битките. Повишава вътрешната сила и лидерските качества. Помага да се справим с най-дълбоките си страхове и оказва силно въздействие върху коренната чакра. Има положително влияние и върху сърдечната чакра. В древността е използван за пречистване на кръвта. Полезно е да се носи като бижу за стимулиране на надбъбречната жлеза. 
 Рубинът е скъпоценен камък с червен цвят – моден хит за 2016, вижте още в блога на Ефреа
 
Меланитът и пиропът са разновидности на граната. Меланитът повишава съпротивителните сили. Оказва положително влияние върху гърлената и сърдечната чакри. Според легендите пиропът притежава свойството да стимулира кръвообращението, да нормализира кръвното налягане и спомага за съсирването на кръвта. Съхранява енергията, символ е на любовта и честността. 
 Вижте кои са модерните цветове при дрехите и скъпоценните камъни
 
Следете нашия Блог  за още интересни тенденции и факти от света на модата!