Таблица с размери Безплатна доставка над 60 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ

Познаваме денима главно от дънките и якетата. Вижте какви са основните му характеристики

Денимът е текстил, при който вътъка минава под две или повече основни нишки предимно в сплитка кепър.Характерно за повечето деними е, че само основните нишки се багрят, а нишките на вътъка остават бели като в резултат на това лицевата част е тъмна (обагрена) а опаковата остава бяла.

В основата на денима е чистият памук, като често за мекота и еластичност на материала се добавят ликра и други синтетични компоненти. Тъй като този вид текстил е характерен със своята твърдост често в произодството на облекла от деним се използват различни похвати за омекотяване като ензимно пране, смесено пране с ензими и камъни (stone wash).

Третирането се извършва със специални, хипоалергенни препарати, като основната цел е да се омекоти тъканта дълготрайно чрез въздействие директно в основата на нишките.
В резултат на това третиране лицевата част на плата придобива характерният леко „избледнял” вид като обикновено прането се прилага неколкократно в различни етапи на производството на дрехата.

Процеса на изработка се удължава в пъти и именно това е една от причините такъв вид изделия обикновено да са по-скъпи от същите в друга материя.