Таблица с размери Безплатна доставка над 100 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ
6 бързи трика за ослепителна усмивка

 

Има нещо, което никога не излиза от мода – красивата и ослепителна усмивка. Не случайно се казва, че е по-скъпоценна от бижутата. Употребата на кафе, червено вино, храни с много оцветяващи пигменти, употребата на някои лекарства, тютюнопушене – причините за потъмняване на зъбите са много. Понякога оцветяването в жълти нюанси се дължи на бактериална плака и натрупан зъбен камък, който е добре да премахваме редовно. Следва да се отбележи, че коронки, пломби, мостове и пр. няма да променят цвета си при избелването както в домашни условия, така и след посещение при стоматолога. Когато бързаме и нямаме време да посетим стоматолог, а ни предстои среща с приятели, заредена с положителни емоции, Ефреа е в готовност да помогне с полезни съвети.

1. Започваме с добре познатата сода бикарбонат, която отдавна се е доказала не само в избелването на зъби, но дори и при премахването на жълти петна под мишниците. СЪществуват различни комбинации с хлебна сода – сода, лимонов сок и бял оцет. Смесете добре в купа и нанесет върху зъбите. Оставете да подейства за 5 минути, а после ги измийте отново с паста за зъби като ги изчеткате старателно в продължение на поне 3 минути. Сода бикарбонат може да смесите с обикновена паста за зъби. Не използвайте повече от 1-2 пъти седмично.

2. За полезните свойства на куркумата е изписано много. Тя има силно противовъзпалително действие като подпомага лечението на венците. Действа антимикробно, като предотвратява образуването на кариеси и пародонтоза.

За целта е нужно да смесите ½ чаена лъжичка куркума на прах с малко вода, до получаването на гъста паста. Поставете на четка и натъркайте старателно зъбите си, като оставите така направената паста да постои 2-3 минути. Изплакнете добре устната кухина и ще забележите няколко тона по-бели зъби от премахването на плаката. Може също да си направите антибактериална вода за уста от ½ чаена лъжичка куркума на прах и ½ чаша вода. Или просто добавете щипка куркума върху пастата за зъби, вече поставена на четката и измийте зъбите си както обичайно. Бъдете особено внимателни да не изцапате дрехите си.

3. Ягодите, освен вкусни и ароматни са богати на витамин С и имат стягащо венците действие. Съдържащата се в ягодите киселина разгражда плаката, която причинява пожълтяване на зъбите. Съществуват различни варианти. Срежете 1 ягода наполовина и я поръсете със сода бикарбонат. После натъркайте зъбите си за няколко минути. Изплакнете с вода. Друг вариант е да намачкате ягоди, до получаване на сок. Намажете с него зъбите и нека да престои поне 2 минути. После ги измийте с паста за зъби. 

4. Известни са свойствата на активния въглен да се свързва с токсини. Изписва се при стомашни разстройства дори при бебета, бременни и кърмещи жени. Активен въглен има във филтрите за вода. С негова помощ се пречиства въздуха в противогазите. За целта е нужно да смесите 2 таблетки активен въглен (продава се както под формата на пресовани таблетки, така и на меки желатинови капсули, пълни с прах). Добавете малко вода, може и съвсем малко паста за зъби. Натъркайте смело, въпреки че зъбите ви ще станат наситено черни. Не пропускайте езика и вътрешната страна на бузите. Задръжте за 5 минути и измийте старателно, докато паднат черните остатъци. Активният въглен ще подобри и състоянието на венците тъй като навлиза и в най-малките джобове и се бори с насъбралите се гниещи остатъци от храна.

5. Купен от аптеката без рецепта колоидния разтвор на среброто (познат още като сребърна вода) съдържа нано частици, които имат силно антибактериално действие. Вече писахме за сребърната вода като алтернатива на капките за нос. Достатъчно е да напоите памучен тампон и да изтъркате зъбите си, като може да минете също по езика и вътрешната страна на бузите. След броени минути ще забележите видима промяна.

6. Домашно направена избелваща паста за зъби.

Отдавна са известни противовъзпалителните и антисептични свойства на съдържащия се в куркумата куркумин. Той е природен антибиотик, който ще убие микробите в натрупалата се по зъбите плака и това ще доведе до изсветляването им. Кокосовото масло също има подобни антибактериални свойства. В стъклен буркан с капак смесете:

- 4 супени лъжици куркума на прах

2 чаени лъжици сода

2-3 супени лъжици кокосово масло

Разбъркайте внимателно и мийте зъбите си с получената смес. Съхранявайте останалата част на сухо и хладно място.

Изпробвахте ли вече някой от изброените методи?