Таблица с размери Безплатна доставка над 100 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ
10 съвета за елегантните обувки на високи токчета.

 

Чудният свят на Efrea е изпълнен с много положителни емоции – срещи с приятели, празненства, официални фен срещи. Освен дрехите, сътворени от ръцете на Добрата фея нашите фенки често обуват високи токчета. Ето защо решихме да проучим има ли начин да се удължат танците и веселието и да се намали дискомфорта от носене на красиви, но неудобни обувки.

1. Едно от най-важните неща, с които трябва да започнете е да измерите крака си по този начин, за да определите височината на токчето.

2. Преди да купите обувки може да прецените дали ще са удобни или не според техния силует в профил. Колкото по-стръмни са обувките и височината на тока е по-голяма толкова по-голямо напрежение ще почувствате в областта на пръстите.

3. Носенето на високи и неудобни обувки може да доведе до Plantar fasciitis. Това болестно състояние е свързано с болки както в петата, така и в сухожилията, които я свързват с пръстите на краката. Симптомите са подуване на стъпалата, а също и възпаление. В подобни случаи не рискувайте здравето си с носене на неудобни високи обувки, а заложете на удобството и комфорта.

4. Изберете правилния номер обувки. В магазина не се изкушавайте да вземете по-голям или по-малък номер, само защото сте харесали модела. Не бива да се залъгвате, че обувката ще се разшири или пък неприятното усещане, че сте на път да се превърнете в съвременна Пепеляшка, която губи обувката си, защото е прекалено голяма.

5. Когато си купувате елегантни обувки с високи токчета, то обикновено те са силно заострени в предната си част като пръстите на краката ви са силно притиснати и това допълнително създава още болка и дискомфорт. Както вече сме писали можете да разширите обувките с лед и да ги оставите да нощуват във фризера.

6. Друг вариант да разширите обувките е като ги носите вкъщи с чорапи. .

 

Като допълнителна опция може да включите и сешоар за коса. 

7. Неприятните пришки, при които краката дори започват да кървят допълнително могат да развалят настроението. Съшествуват варианти да избегнете появата им:

- напръскайте стъпалата си с деодорант – така те няма да се потят. От това ще намалят търканията в различни посоки на краката с обувките. 

- направете си генерална репетиция вкъщи, преди да излезете с новите обувки. Достатъчни са 30 минути, за да усетите къде точно са проблемните контактни зони. Сложете им лепенки и носете със себе си левкопласт допълнително. Други опции са да използвате сух шампоан за коса, бебешка пудра или дори гланц за устни, с който да намажете ги намажете предварително и да се предпазите от претъркване и охлузване на горния слой кожа.

8. Залепете третия и четвъртия пръст на крака си с лепенка с телесен или прозрачен цвят. Това намалява напрежението в предната част от крака.

9. При носене на високи токчета цялата стойка на тялото се променя, защото центъра на тежестта  е изместен. В резултат токчетата ви поемат още по-голямо натоварване и бързо се износват.

Можете да носите за резервен вариант капачетата, ако имате включен комплект към обувките. Можете да надраскате с шкурка подметката, ако е прекалено гладка. Това ще осигури по-голямо сцепление с повърхността, по която ходите.

10. Правилната походка при ходене с подобни обувки е да пренасяте тежестта на петата си, а не да се опитвате да вървите на пръсти като балерина. Съществуват специални стелки, които облекчават напрежението при носене на високи обувки.

Разбира се съществуват десетки разновидности на обувките с висок ток, които биха подчертали аутифа ви с дрехи от efrea.com.

Добрата фея държи независимо дали с повод или не носенето на високи обувки да е максимално комфортно, доколкото това е възможно. Нека  вашите дни да са изпълнени с много положителни емоции и забавления в Чудния свят на Efrea.