Таблица с размери Безплатна доставка над 100 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ
Гладене на вълнени дрехи

 

В зимния сезон вълнените дрехи са на почит. Подходящи за всекидневните студени дни, вълнените пуловери разбира се също се нуждаят от грижи, но особено внимателни трябва да бъдем с гладенето им. 

Основно и безкомпромисно правило е да настроите ютията на ниска степен и да покриете дрехата с кърпа. Гладете бавно и в права линия. 

1. Винаги чети етикета на дрехата, има материи, които не трябва да се гладят или пък се нуждаят от по-специално внимание. 

2. Повечето ютии имат вече и опция за гладене специално на вълна, това би трябвало да гарантира, че дрехата ти няма да се деформира след изглаждане. Но ако все пак на етикета не препоръчват гладене, по-добре се довери на указанията. 

3. Когато гладиш вълнени материи е препоръчително да използваш постоянно пара.

4. Никога не трябва да гладиш вълнените материи директно, затова използвайте кърпа. Вълнените тъкани са крехки и се деформират лесно, ето защо са необходими по-специални грижи.

5. Винаги глади дрехите си обърнати наопаки, това се отнася не само за вълнените такива.

6. Преди да започнеш да гладиш се опитай да изпънеш с ръка колкото е възможно повече гънки, които са се образували. 

7. Глади винаги в права линия, на малки участъци, така ще избегнеш образуването на допълнителни гънки. 

Отнасяй се със сериозно внимание към грижата на вълнените си дрехи, те са много деликатни и лесно могат да се разширят ако използваш по-висока температура. Следвай и съветите, които са дадени на етикета - вероятността да запазиш дрехата си по-дълго време в добро състояние е по-голяма.