Таблица с размери Безплатна доставка над 100 лв с преглед и тест Връщане/замяна на продукт ЗАХРАНВАНЕ НА ЕФРЕА ПОРТФЕЙЛ
Пране на вълнени дрехи

 

С настъпването на есента и все по-явното наближаване на зимата дойде време и за по-дебелите пуловери. Всеки вероятно има в гардероба си по един топъл, мек вълнен пуловер, който е най-доброто решение в студените дни. Но как процедираш ти, когато любимата ти вълнена дрешка стане за пране?

Когато става въпрос за вълна при нейното пране трябва много да се внимава. Това е много деликатна материя, към която ако не полагаш правилните грижи много лесно може да се деформира. Ето защо Ефреа се притича на помощ и е готова да ти даде няколко съвета, с които ще избегнеш всички проблемни резултати, които биха възникнали след неправилна грижа на вълнените дрешки. 

1.Увери се, че дрешката ти наистина има нужда от пране – за разлика от памучните дрехи и от тези от изкуствени тъкани, вълната не се нуждае от често пране. Не мисли, че щом веднъж си носила една дреха тя непременно вече е станала за пране. Досега Ефреа много пъти те е съветвала, че с единичните петна можеш да се справиш много лесно, без да переш цялата дреха. Опитай се да свикнеш с този метод.
2.Накисни дрешката за няколко часа в студена вода, това ще предотврати свиването на влакната. 
 

3. Ако има силно замърсен участък пробвай да го изтъркаш с четка, след което задължително изплакни със студена вода.

4. Използвай правилните продукти – има продукти създадени специално за пране на вълнени материи, добър вариант е и просто сапунената вода с доза етерично масло (например лавандула). Друга алтернатива е и бебешкият шампоан. 

5. Изплакни дрехата внимателно, стреми се да няма търкане между влакната. Горещата вода и препаратите по принцип са врагове на вълната, а и трябва да знаеш, че това е лесна за почистване тъкан. 

6. Изсушаването се случва като увиете внимателно дрехата в хавлиена кърпа и съвсем леко изстискате. След това развивате и оставате дрехата да изсъхне навън. 

Избягвай прането на вълнени дрехи в пералнята. С посочените методи със сигурност ще запазиш дрешките си по-дълго време в по-добър вид. Не забравяй, че топлата вода и неподходящите препарати са врагове на вълнените дрехи.